Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محسن پرویز رئیس انجمن قلم در برنامه «تقاطع فرهنگ» رادیو گفت‌وگو به تشریح ویژگی و ماهیتِ دومین دوره جشنواره ادبی «شهیداندرزگو» پرداخت و گفت: این جایزه به آثاری مرتبط با انقلاب اسلامی برگزار می‌شود و بر اساس تصمیم گیری شورای سیاست گذاری جایزه، فراخوانی اعلام و پس از آن ۳۱۵ عنوان کتاب به دبیرخانه این جایزه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی داستان کودک و نوجوان، داستان، تاریخ و شعر را از گونه‌های مختلفِ ادبیِ ارسالی به دبیرخانه این جایزه عنوان کرد و افزود: بر اساس تصمیم برای دوره دوم، قرار شد داوری‌ها در دو مرحله انجام شود. کتاب های ارسالی در مرحله ی نخست، در اختیارِ سه تن از خبرگان و کارشناسان قرار گرفت و قرار بر این است که تعدادی از این کتب انتخاب و در اختیارِ داورانِ عام تر هم قرار گیرد.

به گفته پرویز، آثار برای داوریِ نهایی ارسال شده است و به زودی جمع بندی می‌شود.

دبیر دومین جشنواره ادبی «شهیداندرزگو» هفته اول شهریورماه سال جاری را زمان اختتامیه این جایزه ادبی تخمین زد که با روز شهادت شهیداندرزگو مصادف شده است.

پرویز به مقوله تحریف تاریخ انقلاب هم اشاره کرد و گفت: این مسئله دارای پیشینه است؛ یعنی زمانی که حضرت امیر(ع) به شهادت رسیدند و برخی اصحابِ شامی اینگونه روایت می‌کردند که مگر علی(ع) نماز می‌خواند که در مسجد ضربت خورده است؟

وی ادامه داد: در تاریخ انقلاب هم شاهد تحریف‌های بسیاری هستیم خاصه در فضای مجازی که تصاویری از بهترین نقاط تهران در زمان در کنار نقاط فقیرِ امروزی منتشر و طوری وانمود می‌شود که گویی از عرش به فرش آمده‌ایم.

رئیس انجمن قلم خاطرنشان کرد: ما که دوران قبل از انقلاب را هم دیده‌ایم، می‌دانیم چرا مردم به سمت انقلاب اسلامی کشیده شدند! آن روزها در هیچ حوزه‌ای به خود اتکا نداشتیم و کشور سراسر، فساد و تباهی بود.

وی در بخشی دیگر لزوم آگاهی از ریشه‌های انقلاب را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز از فقر اطلاعات و بمبارانِ تبلیغاتی دشمن رنج می‌بریم. گاه بدترین نکاتِ دوران شاه، به عنوان نقاط عطفِ برترِ آن زمان مطرح می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محسن پرویز رئیس انجمن قلم تحریف تاریخ داوری آثار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • موفقیت معلمان در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی است
  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته
  • رهبر انقلاب: امسال حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت را به همه دنیای اسلام منتقل کنند (فیلم)
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد